top of page

Drs. Roos Wolthuizen

Drs. Roos Wolthuizen

Wie is het gezicht achter Drs. Roos Wolthuizen?

Mijn naam is Roos, en ik ben het gezicht achter Drs. Roos Wolthuizen. Een bedrijf dat geboren is uit mijn passie voor de cosmetische geneeskunde, met de focus op huidverzorging, -verbetering en -verjonging.

Mijn visie

Ouder worden en verouderen zijn twee compleet andere zaken: het eerste moeten we omarmen, het tweede moeten we zoveel mogelijk zien te vertragen. En dan doel ik voornamelijk op de veroudering van de huid.  

Vandaag de dag krijgt huidverbetering en -verzorging binnen de cosmetische geneeskunde nog steeds niet de aandacht die het naar mijn mening écht verdient. En dat terwijl ik ervan overtuigd ben dat de kracht van de zogenaamde 'anti-aging behandelingen' verborgen zit in de combinatie van laagdrempelige injectable behandelingen en medische huidverbetering. 

Op zoek naar een frisse en zelfverzekerde uitstraling?

Ik geloof niet in een schoonheidsideaal. Jou een frisse, zelfverzekerde uitstraling geven, op een manier waarbij jij dicht bij jezelf kunt blijven, is hetgeen wat mij motiveert. 

 

De behandelingen gericht op huidverbetering, -verzorging en -verjonging vormen daarbij een zeer duurzame en natuurlijke manier om de beste versie van jezelf te worden en te blijven.

''De perceptie van schoonheid en veroudering varieert sterk tussen individuen. Het geeft mij de meeste voldoening om de tijd te nemen en hier goed naar te luisteren. Op deze manier kan ik jou uiteindelijk een professioneel en persoonlijk advies geven, waarbij aandacht voor detail en subtiliteit de essentie vormen.''

Meer over mij

Ik heb zowel de universitaire opleiding Bewegingswetenschappen als Geneeskunde afgerond. Mijn interesse in esthetische behandelingen is sterk gegroeid tijdens het schrijven van mijn afstudeer scriptie op de afdeling plastische chirurgie. Na het behalen van mijn artsen titel ben ik aan het werk gegaan als arts assistent op de afdeling chirurgie en op de spoedeisende hulp. Vervolgens besloot ik mij te gaan specialiseren in esthetische behandelingen met o.a. botulinetoxine (botox), skinboosters en medische peelings.

Na werkzaam te zijn geweest bij meerdere cosmetische klinieken, besloot ik de sprong in het diepe te wagen en Drs. Roos Wolthuizen op te richten. Gesitueerd in de prachtige salon Boudoir in Groningen vormt dit dé plek waar ik volledig invulling kan geven aan mijn eigen visie op de cosmetische geneeskunde. 

Thuis vervul ik de rol van een tweeling moeder van een prachtige dochter en zoon én de rol van een fanatieke hobby kok. Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde en samen met ons prachtige gezin wonen wij in het altijd gezellige Groningen. 

Wazige druppels

Hoogwaardige kwaliteit

Alleen het beste is goed genoeg

Bij Drs. Roos Wolthuizen staat kwaliteit en veiligheid voorop. Enkel injectables met een FDA-keurmerk en afkomstig van gerenommeerde fabrikanten worden toegepast tijdens behandelingen. Drs. Roos Wolthuizen werkt onder andere met BoCouture®, Profhilo®, Viscoderm® en de RRS®-Inject skinbooster productlijn. 

Daarnaast wordt er op het gebied van huidverbetering, -verzorging en -verjonging gewerkt met de CE (klasse II) geregistreerde peelings van Skintech® en de medisch therapeutische skincare producten van ZO® Skin Health van dr. Zein Obagi. De huidproducten van ZO Skin Health bewijzen hun klinische effect al ruim 20 jaar in talrijke onafhankelijke wetenschappelijke studies.  

KNMG-erkend cosmetisch arts 

Sinds 1 juli 2019 is de titel cosmetisch arts KNMG een beschermde en erkende titel geworden. Hiermee kan de bekwaamheid van cosmetisch artsen worden gewaarborgd. Waar het in het verleden voor iedere arts nog mogelijk was om zichzelf cosmetisch arts te noemen, moet er tegenwoordig worden voldaan aan strenge eisen alvorens de titel cosmetisch arts KNMG mag worden gedragen. 

Cosmetisch artsen die KNMG-erkend zijn, hebben bij de SOCG (Stichting Opleiding Cosmetische Geneeskunde) de 2-jarige opleiding gevolgd. De opleiding bestaat uit een combinatie van theoretische modules en praktijkervaring. Daarnaast zijn deze artsen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Deze beroepsvereniging visiteert de cosmetisch artsen, waarbij er wordt getoetst of er volgens gestelde protocollen gewerkt wordt en of er voldaan wordt aan de norm van het jaarlijks aantal te behandelen cliënten. 

Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst

Met trots draag ik de beschermde en onderscheidende KNMG-titel, en tevens ben ik NVCG gecertificeerd. 

bottom of page