top of page

Chemische peelings

Een nieuwe huid door de toepassing van exfoliërende zuren

Chemische peelings hebben tot doel het verbeteren van de huidtextuur door het aanbrengen van verschillende exfoliërende oplossingen (zuren). Exfoliëren wil zeggen: het verwijderen van dode huidcellen op het huidoppervlak. Het afstoten van een huidlaag stimuleert de generatie van een nieuwe huid. Deze huidvernieuwing zorgt ervoor dat huidverjonging wordt bereikt.

Resultaat?

Dit is volledig afhankelijk van het huidtype, de behandelindicatie en de gekozen chemische peeling. De huid wordt egaler, pigmentvlekken worden verminderd, fijne lijntjes en grove poriën worden minder zichtbaar. Kortom, de huid zal verjongen waardoor de zichtbare tekenen van huidveroudering worden verminderd.

Peeling

Heb jij last van..

Een doffe/vale huid?

Een soort 'pigment masker' ontstaan tijdens je zwangerschap?

Beginnende fijne lijntjes in de huid?

Een acne gevoelige huid of recidiverende ontstekingen?

Duidelijk zichtbare poriën? 

Tekenen van zonneschade zoals een pigmentvlekjes, ruwe/droge huid of craquelé huid? 

Óf..

Wens jij een goede opfrissing van je huid?

Mogelijk is een chemische peeling dan iets voor jou. 

Wist je dat..

01.

Peelings al in het oude Egypte werden gebruikt met zuren uit melk en fruit?

02.

Peelings in groepen worden ingedeeld o.b.v. hun diepte (opp, medium, diep)? 

03.

Peelings vaak toegepast worden bij de behandeling van acne?

04.

Peelings zeer geschikt zijn voor het opfrissen van de huid?

05.

Gebruik van zonnebrand en -bescherming essentieel is na een peeling?

Wat is een 'peeling' eigenlijk? 

Een chemische peeling is een behandeling waarbij een chemische oplossing bestaande uit zuren op de huid wordt aangebracht om de bovenste lagen van de huid te exfoliëren, oftewel te verwijderen. Het doel van een peeling is om de huidtextuur te verbeteren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen, acne littekens te vervagen, pigmentvlekken te verminderen en de algehele huidskleur te egaliseren.

Hoe werkt een 'peeling'?

Tijdens de huidveroudering vertraagt de vernieuwing van huidcellen. Dode huidcellen blijven hierdoor langer op het huidoppervlak, wat kan leiden tot een doffere en minder stralende huid. Daarnaast neemt de productie van collageen en elastine af, eiwitten die de huid stevigheid en elasticiteit geven. Deze afname resulteert in rimpels en fijne lijntjes. Veranderingen in pigmentatie in de oudere huid zijn het gevolg van langdurige blootstelling aan de zon en andere omgevingsfactoren. Hierdoor kunnen ouderdomsvlekken en een ongelijkmatige teint optreden. 

De zuurtjes die op de huid worden aangebracht tijdens een peeling zorgen ervoor dat de buitenste laag van de huid wordt verwijderd. Dit stimuleert de groei van nieuwe, gezondere huidcellen en resulteert in een gladdere, frisse en 'jongere' huid. Peelings worden over het algemeen ingedeeld in 3 groepen, afhankelijk van de diepte van hun effect op de huid:

1. Oppervlakkige peelings
Dit zijn peelings o.b.v. fruitzuren (AHA's), waaronder glycolzuur en melkzuur. Deze peelings werken vooral verfrissend, reinigend en stimuleren de bloedsomloop. Ze zijn o.a. geschikt voor het behandelen van vroege huidveroudering, fijne lijntjes en een acne gevoelige huid.Ze staan ook bekend als 'partypeel', omdat je van deze behandeling niet gaat vervellen. 

2. Middeldiepe peelings
Dit zijn peelings o.b.v. trichloorazijnzuur (TCA). Deze peelings zijn uitermate geschikt voor huidverbetering en huidverjonging. Te denken valt aan het aanpakken van huidproblemen zoals pigment, fijne lijntjes, grove huidstructuur, grove poriën en een vale huid. TCA-peelings zorgen voor een vervel proces vanaf ongeveer dag 3 tot dag 6, waarna een egalere en jongere huid tevoorschijn komt met een fijnere huidtextuur.

3. Diepe peelings
Dit zijn peelings o.b.v. fenol, die soms gecombineerd worden met TCA. Deze peelings zijn voornamelijk geschikt voor huiden die veel schade hebben opgelopen, bijvoorbeeld door roken of overmatige blootstelling aan zonlicht. Diepe peelings resulteren in een nieuwe huid, wat het zeer geschikt maakt voor het behandelen van o.a. diepe rimpels. 

Indicaties

De behandelindicatie en het huidtype bepalen tezamen wat de meest geschikte peeling is voor jou.

1

Grove poriën

2

Fijne lijntjes

3

Zonneschade

4

Acne gevoelige huid

5

Grove poriën

Vale/grijze huid (rokershuid)

6

Pigmentvlekken

7

Huidveroudering

8

Oneffen huidteint

Ontdek SkinTech®

De meest veilige én effectieve chemische peelings

Bij Drs. Roos Wolthuizen is er bewust voor gekozen om de chemische peeling behandelingen uit te voeren met peelings van SkinTech®. Skin Tech Pharma Group heeft jarelange ervaring met de ontwikkeling en productie van peelings. Zij leveren CE (klasse II) geregistreerde peelings, enkel aan behandelaars die getraind en bekwaam verklaard zijn door de peelingspecialisten van SkinTech®. Tevens is bieden zij educatieve ondersteuning aan professionals in de medische esthetiek. 

Skintech logo

Peeling behandeling

1

Intake + foto's maken

Voorafgaand aan de behandeling zal er een intake plaatsvinden en worden er foto's gemaakt. Uw huid zal worden beoordeeld en uw wensen en verwachtingen zullen worden besproken. Hieruit zal een advies van de arts volgen betreffende de meest geschikte peeling voor u.

3

Chemische peeling

Uw huid zal grondig worden gereinigd waarna de peeling zal worden aangebracht. De applicatie methode (kwastje/wattenstaafjes) en aantal laagjes is afhankelijk van de gekozen peeling. 

2

Voorbereiden huid (thuis)

Sommige middeldiepe en diepe peelings vereisen een voorbereiding van de huid met speciale SkinTech® behandelcrèmes, zodat het beste resultaat behaald kan worden. Deze zullen na afloop van de intake aan u worden meegegeven.

4

Nazorg

Na de behandeling zal er afhankelijk van de peeling een post peel crème en/of een zonnebrand worden aangebracht. Je huid is extra kwetsbaar na een peeling en daarom is zorgvuldige nazorg geboden. De nazorg instructies zullen met u worden besproken en worden toegezonden.

Effect en resultaat 

Na de behandeling kunt u afhankelijk van de diepte van de peeling last hebben van vervelling

Sommige peelings vereisen behandelingen in kuurverband voor een optimaal resultaat 

Voor langdurig en optimaal resultaat is goede skincare onmisbaar voor het behoud van het resultaat 

Let op: Resultaten worden beïnvloed door persoonlijke factoren waaronder leefstijl, leeftijd en conditie van de huid

Afhankelijk van de behandelindicatie & gekozen peeling: fijne lijntjes zullen verzachten, grove poriën zullen verkleinen, pigmentvlekken zullen vervagen, ontstekingen (puistjes) zullen verdwijnen 

bottom of page