top of page

Botox en veiligheid: Is botox veilig?

Op deze vraag over de veiligheid van botox kunnen we volmondig 'ja!' antwoorden.


Wetenschappelijk onderzoek

Zowel de korte als lange termijn effecten van het gebruik van botulinetoxine type A (botox in de volksmond) zijn uitvoerig onderzocht. Talrijke klinische studies hebben consistent aangetoond dat het gebruik van botox veilig is. Botulinetoxine wordt binnen de geneeskunde al tientallen jaren gebruikt als goedgekeurd medicijn. Neurologen gebruiken het o.a. voor de behandeling van spierspasmen, urologen voor de behandeling van blaasproblematiek en dermatologen tegen klachten van overmatig zweten.


Botox binnen de cosmetische geneeskunde

Inmiddels is botulinetoxine al meer dan 20 jaar ook officieel goedgekeurd (FDA approval) voor toepassingen binnen de cosmetische geneeskunde. Botulinetoxine behandelingen worden met behulp van kleine injecties uitgevoerd, waarbij de botulinetoxine in gezichtspiertjes wordt gebracht. Dit resulteert in een tijdelijke ontspanning van de behandelde spiertjes.Maar..

Hoewel het gebruik van botulinetoxine uitermate veilig is, blijft het belangrijk om zelf goed uit te zoeken:

1. door welke behandelaar je de behandeling laat verrichten

2. met welk merk botulinetoxine de behandelaar werkt


Deskundige gekwalificeerde cosmetisch arts

Het is van cruciaal belang dat u zich laat behandelen door een arts die BIG geregistreerd is, lid is van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) én bij voorkeur KNMG erkend is. Drs. Roos Wolthuizen is een BIG geregistreerde arts, lid van de NVCG én KNMG erkend.


Benieuwd wat dit precies inhoudt? En waar u kunt vinden of de behandelaar die u op het oog heeft hieraan voldoet? Lees dan mijn blog: ''Deskundig cosmetisch arts: hoe herken je die?'

Botox en CE-keurmerk

Daarnaast is het belangrijk dat het merk botulinetoxine voorzien is van een CE-keurmerk, en daarmee voldoet aan de essentiële eisen van de Europese Richtlijn. In Nederland zijn er meerdere merken van de werkzame stof botulinetoxine op de markt. De bekendste merken die in Nederland het meest worden toegepast zijn:

1. Bocouture®

2. Azzalure®

3. Botox®


Bij Drs. Roos Wolthuizen is er bewust voor gekozen om de botulinetoxine behandelingen uit te voeren met het merk Bocouture®. Dit is de meest zuivere vorm van botulinetoxine die op de markt verkrijgbaar is, vrij van complexe eiwitten. Bocouture® bevat enkel de werkzame stof botulinetoxine. De zuiverheid van het product zorgt ervoor dat er geen kans op resistentie bestaat en het risico op een allergische reactie minimaal is.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page